You are not logged in.
dupa cum spune si titlul... se pare ca am o problema: aveam si eu un dia ramas de asta vara si il pastram in frigider pentru cazul ca as ajunge si altundeva decat printre blocuri... din pacate ieri a dezghetat soacra-mea frigiderul si, desi ii spusesem de film, a uitat a pus castronul cu apa fiarta in frigider si cand m-am prins eu ce face am luat filmul cu cutia de carton aburita si calda. nu am reusit sa-mi dau seama daca s-a aburit si in interiorul cutiutei de plastic, ma gandesc ca poate mai are vreo sansa.
problema e ca nu sunt sigura ca azi a fost chiar prima data cand s-a intamplat asa.
ma puteti ajuta cu un sfat, a mai patit cineva asta? are rost sa il expun si sa dau banii pe developare? sau il arunc direct la cos...
Sa nu cumva sa deschizi cutia de plastic inainte ca filmul sa ajunga la temperatura mediului ambiant (o ora pentru fiecare grad diferenta zicea Luck). In rest nu are nimic daca s-a umezit cutia. Si data viitoare tine soacra departe de frigider...
multumesc, ggl! m-am mai linistit. nu am deschis inca cutia, stiam ca nu e bine dar nu stiam cat timp tre sa treaca... soacra nu o pot tine departe de frigider, pt ca tehnic vorbind e al ei
filmul in fabrica este introdus in cutiuta aceea de plastic (etansa dealtfel) intr-o atmosfera cu maxim 50% umiditate. Implicit stai fara teama, chiar daca bagi dia-ul in cutiuta de plastic in apa, prea mult condens nu se face inauntru. Sigur, bine nu e, insa nu e capatul lumii. Eu zic ca n-are nimic.
Congelatorul/frigider insa cu apa calda inauntru.... Nu stiu cat de bine e. Risca sa-i crape plasticul de la socul termic rece -> brusc cald. Treaba ei.
multumesc, docman! faza e ca nu sunt sigura ca nu deschisesem cutia de plastic inainte!
cat despre frigider... are 40 de ani! iar cuva e de metal... si daca se strica mai avem unul!
Last edited by amelie (23-01-2007 01:18:34)