You are not logged in.
Pages: 1
Prietene, lucrez la o firma care face proiecte de infrastructura turistica (intre altele), asa ca te inteleg bine - e foarte mult dezinteres la noi.
In sfarit, gata cu OT=ul.
Pozele sunt superbe, tocmai a/n le da un aer aparte, de epoca. Am apreciat mult si relatarea in sine - e ca un fotoreportaj- putine am vazut asa bune chiar si in reviste cu mari pretentii.
Mai astept si altele!
Offline
Relatarea mi se pare mult prea subiectiva ca sa semene cu un reportaj. Dar dupa ce am vizitat multe alte obiective in tari mai dezvoltate (Italia, Franta) sau mai putin dezvoltate (Turcia, spre exemplu) pot sa spun ca la noi unele detalii marunte sunt trecute cu vederea cu nesimtire.
Cum ar fi, de exemplu, ca nu se uita lumea pe acoperisul ala, asa ca au pus un rahat de tabla. Si ce am mai scris pe acolo...Adevarul e ca primul lucru care mi-a sarit in ochi cand am pasit in curtea castelului a fost un cos de gunoi albastru trantit aiurea in mijlocul lui nicaieri. Mie imi e pur si simplu rusine de cum se petrec lucrurile in zona asta. Dar vina e oarecum colectiva (romanul nu stie sa tina o punga de croissant juma de ora in buzunar, Nastase poate sta 400 de nopti pe an la hotel, iar firmele cu suveniruri fac mult prea mult profit ca sa fie ignorate).
Mersi de feedback, si sper ca vor citi cat mai multi, si poate poate ca vom ajunge si noi sa facem lucrurile cum se face.
Offline
pai dl.Domnitza, tomnai dvs, posesor de trepied, sa facetzi pozele din mana...
A naibii stabilizare optica, numai buna la poze cu natura foarte moarta.
Intr-adevar, cu setarile dvs, pozele arata bine pe site.
Dar banuiesc ca sunt Mult Prea Tari, sa le si mariti considerabil.
Ceva gen -0,7 expunere ar fi avut un efect identic, mai moderat.
Offline
Stabilizarea optica e buna pentru poze facute in conditii de lumina slaba cu suporturi necorespunxatoare: pe genunchi, pe capacul de la aparat, pe un maner de scaun, etc. E greu sa tii aparatul perfect fix in conditiile date, si stabilizarea e numai buna, miscarile (sau mai bine zis, tremurul mainilor) fiind foarte fine. Si am cateva poze la 1/8 sau 1/4 are au iesit curate fara nici un fel de suport.
Dupa cum am discutat in articol, nu am facut cei ~200 km pentru pozele respective. De fapt, nici nu am stiut ca voi vizita castelul decat cu aprox 11 km inainte, cand se face stanga din drumul Simeria-Deva. Cand am sa merg special pentru poze in zona, imi voi alege ziua, conditiile meteo favorabile, si promit ca voi lua cel putin 2 kg de echipament cu mine: trepied, filtre, greutate pentru stabilizarea trepiedului, si vreo trei prieteni care sa imi care lumini , stative, blitzuri si alte maruntzishuri.
Cat despre marit, daca voi mari considerabil ceva, voi mari de pe film.
Va multumesc de sugestii, am sa incerc data viitoare sa le subexpun putin, desi ma indoiesc ca asta ar avea un efect asemenator.
Offline
Pai cred ca puteti experimenta. Cu expunerea pe manual, desigur.
Pe auto (P, A, S), mai ales in contra-lumina, este loterie curata
Offline
Offline
In multe privinte aveti foarte mare dreptate, domnule!
De gunoaie, ce sa zic, desi sunt acele cosuri de gunoi, aiurea puse pe acolo e drept, turistul MAI NESIMTIT DECAT CEI DE LA CASTEL isi "uita" ambalajele peste tot.
Ceea ce doream eu sa va spun este ca celebra tabla nu e lindap, este pusa acolo de un alt nesimtit, care la o filmare din anii '70 a decis sa lase sa explodeze praf de pusca in castel, au zburat tiglele si ca sa "repare" a pus tabla in loc. Acum este o echipa de restaurare care repara ce au facut nesimtitii in anii aceia...
Iata si o imagine ce arata castelul in toata majestatea lui http://www.flickr.com/photos/delia_dt/3287151679/
Si ca sa inchei, ma rog ca acest castel sa mai reziste in picioare pana cand o sa vina unii mai puternici decat noi care sa-l salveze...
Last edited by delia_dt (20-02-2009 16:33:58)
Offline
Pages: 1