Prima pagina

Forum Fotomozaic / Prin Retezat

Forum Fotomozaic

You are not logged in.

#1 29-06-2013 05:42:49

hollow
crizat mondial
From: Wonderland
Registered: 07-12-2006
Posts: 565

Prin Retezat

OK, nu e o imagine, e o serie al carei link il postez aici. Am vrut articol dar pozele sunt prea mari.


Citat de pe site-ul oficial RTR :

Startul se da din fata motelului Cheile Butii, se alearga 1 km pe un drum forestier, se face dreapta pe drumul asfaltat, iar dupa inca 1 km se trece pe un podet Jiul de Vest, traseul continuand cu urcare moderata pana la schit unde se gaseste primul punct de hidratare-1.
Se urca apoi prin padure pe traseu marcat pana in creasta (punct de revitalizare-2), trecem pe rand pe langa Vf. Plesa, atingem Vf. Piule (punct de orientare-3) dupa ce am trecut cu atentie de o zona de stanci unde va fi instalata o coarda si se va afla pentru supraveghere un echipaj Salvamont.
Din vf. Piule se ajunge in saua Scorota (punct de orientare/control-4), apoi urmeaza o coborare scurta si abrupta de 500 m diferenta de nivel la capatul careia ne vom bucura de parcurgerea unei portiuni deosebit de frumoase prin padure pana la Stana Buta (punct de revitalizare/control-5). Pana aici ati facut 13 km fiind aproape de jumatatea traseului. In acest punct concurentii care au ajuns in timpul limita de 5 ore au posibilitatea sa se opreasca din concurs, se pot retrage pe forestier in jur de 10 km pana la Sosire Cheile Butii unde vor primi medalie de finisher, iar locul lor in clasamentul general va fi stabilit in urma celor care vor parcurge tot traseul.
Urmeaza cea de-a doua si ultima urcare importanta a traseului pana pe Vf. Custura, se trece prin saua Plaiul Mic (punct de orientare-6) de unde se face dreapta pe o poteca domoala, urcusul intetindu-se odata cu apropierea de varf. Pe Vf. Custura este un punct de control/hidratare-7 si sunteti la 18 km parcursi din traseul Elita RTR. Urmeaza o portiune care necesita atentie, poteca coboara printre stanci, se urca usor chiar pe Vf. Marii (punct de orientare-8) de unde urmeaza o coborare lunga si solicitanta, la inceput pe piatra apoi pe un plai ierbat pana la un drum forestier. Aici se afla un punct de revitalizare/control-9.
Ultimii 5 kilometri pana la Finish incep cu o urcare domoala pe forestier, continua cu usoara coborare pana la o intersectie (punct de orientare-10), iar dupa ce se traverseaza superba poiana de la Fanate (punct de orientare-11), se ajunge in cele din urma pe poteca marcata ce coboara pana la cabana Cheile Butii (Finish, punct de revitalizare-12) unde spectatorii si prietenii va asteapta cu aplauze.



pozele au fost facute cu un Lumix carat in hidrapack.


https://plus.google.com/photos/10777824 … 6399342673

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson