Prima pagina

Forum Fotomozaic / despre arta in adevaratul sens

Forum Fotomozaic

You are not logged in.

#1 18-03-2007 02:39:19

docman2
nebunu furios
Registered: 06-12-2006
Posts: 1037
Website

despre arta in adevaratul sens

pot spune ca am vazut si reparat multe aparate. Numarul l-am pierdut undeva pe drum.

Am vazut oameni cu un talent nativ pentru asa ceva. Am vazut oameni care au adus reparatul la rang de cioparteala. Am vazut oameni pasionati dincolo de orice imaginatie. Am pierdut nopti intregi cautand sa inteleg cum functioneaza un modul mai complicat. Am facut piese acolo unde nu mai vedeam alta solutie.

Personal am un ceas cu cuart, mai precis zic eu decat orice ceas mecanic. Am dat pe el sub 100 euro si nu intentionez sa-l schimb prea curand. Azi am inteles insa (cam tarziu, stiu), ca aparatele si ceasornicaria au multe in comun.

Ei bine, celor carora le place sa inteleaga cum functioneaza ceva le recomand urmatoarea serie de articole. Personal imi dau seama ca am ratat un start de a putea face asa ceva. Cred ca mi-ar fi placut, chiar daca as fi fost cel mai incompetent elev posibil.

am sa pun linkurile in ordine inversa, pentru ca sincer nici nu mai conteaza. Daca va pasioneaza microfotografia cred ca o sa ramaneti cel putin socati de ce pot face oamenii cu niste scule absolut rudimentare:
http://www.tp178.com/jd/watch-school/5/ … 1a%5D.html
http://www.tp178.com/jd/watch-school/6/article.html
http://www.tp178.com/jd/watch-school/4/article1.html
http://www.tp178.com/jd/watch-school/3/ws3a.html
http://www.tp178.com/jd/watch-school/2/article2.html
http://www.tp178.com/jd/watch-school/1/article1.html

si tot site-ul aici (incluzand mecanisme clasice):
http://www.thepurists.com/watch/industr … index.html

celor care vor o scara reala a pieselor:
http://www.thepurists.com/watch/feature … omscratch/

http://www.p178host.com/apgallery/3120/index.html

Dupa tot site-ul imi dau seama de niste lucruri:
- oricat m-as stradui si orice as face asa ceva n-am sa pot face in viata mea. Pot repara multe lucruri, dar pentru asa ceva ideea de cofeina sau de puls usor ridicat este exclusa.
- daca site-ul se raporteaza la ce se intampla in america, atunci in elvetia nici nu vreau sa ma gandesc cu ce isi ocupa lumea timpul in detrimentul familiei/prietenei/etc.
- incep sa cred ca omenirea n-a evoluat prea mult in termen de precizie. Daca acolo se lucreaza cu tolerante de 0.001 mm la anumite piese finisate manual, atunci industria opto-electronica asistata de tot felul de inovatii ar putea face mult mai mult. E doar o parere. Nu de alta, dar au 300 ani de recuperat.

si nu concluzia cea mai trista: am ratat un subiect fotografic. Cunosteam 2 in Bucuresti. Intotdeauna am tot amanat sa le fac o vizita. Imi dau seama acum ce am pierdut.

Asa ca pun aici, nu la cereri. Daca va place o provocare, daca puneti pasiune in ceea ce faceti, indiferent cum s-ar numi, nu ratati asa ceva.

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson