You are not logged in.
Rugaminte mare!
Cei care va pricepeti va rog mult scrieti un articol despre simboluri in fotografie...sau macar indrumati-ma...unde as putea citi despre asa ceva! Multumesc!
Last edited by Danad (01-08-2007 15:17:54)
oare la simbolism s-o fi gandit?
ce ma interesa pe mine e cum sa ma folosesc de anumite obiecte pentru a exprima o idee, o stare sau o senzatie...
aici: http://www.photoaxe.com/index.php?tag=s … hotography
am gasit ceva, dar mi se pare foarte putin.
Multumesc mul degetica de idee!
Artele vizuale s-au bazat mereu f. mult pe simbolistica, care de altfel de multe ori, este adevaratul subiect al multor lucrari de arta.
Pe de alta parte, chiar daca m-am tot lovit de acest tip de continut - pot spune - zeci de ani...., si chiar daca abordarea, exprimarea si cunoasterea simbolurilor este fara indoiala la indemana mea, imi permit sa afirm ca tipul meu personal de viziune si vizualizare artistica - expresionist-abstracta - m-a facut sa nu caut cu orice pret sa exprim astfel de intelesuri mai mult sau mai putin absconse.
http://en.wikipedia.org/wiki/Symbology
Cam de aici cred ca poti pleca, daca vrei ceva bine fundamentat.
O cale mai simpatica ar fi iconografia religioasa.
salut. are cineva idee de unde pot afla cate ceva despre istoria fotografiei? ma intereseaza perioada interbelica romaneasca sau europeana in general, portretul si evolutia sa si fotografia ameicana. daca are cineva idee, pls reply. tnx
Imi aduc aminte de o intamplare: dupa ce am vizionat un film impreuna cu un fost coleg de camera (eram student in anul II) acesta (critic de film la un ziar - si sa dea la regie, la Budapesta) mi-a povestit ce a vazut el (ceva de genul "amanuntul ala simboliza aia") - si mi-am dat seama ca de fapt "vasusem" cam 25% din film. In urmatoarele 5 zile l-am revazut zilnic si de fiecare data descifram alte mesaje ascunse. O lectie interesanta....
Daca afli de o carte gen "Enciclopedia simbolurilor" spune-mi si mie. Desi cred ca ar trebui sa alba cateva volume bune....
Last edited by pgpdesign (31-10-2007 11:20:08)
Exista o asa enciclopedie (o am eu) insa :-)
Ca orice pe lumea asta e RELATIVA. Pentru ca fiecare simbol are un context cultural/istoric in spate.
Poti sugera ce vrei printr-un obiect, atata timp cat cadrul il ajuta.
Asa ca nu pot generaliza zicand ca mar=pacat, sau inel=casatorie sau alb=puritate.
Da' am o idee: Dana, de ce nu faci o incercare simbolista? :-)
Fa o serie si incercam sa descifram. ;-) Alege ce vrei si incearca sa sugerezi ce crezi tu prin fiecare simbol.
Ma inscriu si eu daca vrei echipa ;-)